-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8502 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا در قنوت نماز غفيله يا نماز حاجت به جاي كذا و كذا، خواسته و حاجت خود را مي توان به زبان فارسي يا تركي يا ... خواند؟ لطفاً معناي نماز غفيله را برايم بنويسيد.

خواهر گرامي! توفيق روز افزون شما را از خداوند متعال خواهانيم.

در قنوت نماز مي توان دعا را به زبان فارسي يا تركي و يا ... خواند و بنابر فتواي برخي از مراجع در نمازهاي واجب احتياط اين است كه به غير زبان عربي نخوانند، اما حضرت امام در نمازهاي واجب نيز خواندن دعا به زبان فارسي(غير عربي) را جايز دانسته اند.

در قنوت نماز غفيله به جاي كذا و كذا مي توان به زبان فارسي يا غير آن حاجت را خواست.

نماز غفيله دو ركعت است. در ركعت اوّل بعد از حمد آية 88 سورة انبيا (و ذاالنون اذ ذهب را بخواند. ترجمة آيه اين است: و يونس را به ياد آورد، در آن هنگام كه خشمگين از ميان قوم خود رفت و چنين پنداشت كه ما بر او تنگ نخواهيم گرفت. (امّا موقعي كه در كام نهنگ فرو رفت) در آن ظلمت ها (داخل شكم ماهي در دريا) صدا زد: خداوندا! جز تو معبودي نيست. پاك و منزهي! من از ستمكاران بودم. ما دعاي او را به اجابت رسانديم و از اندوه نجاتش داديم و اين گونه مؤمنان را نجات مي دهيم.

در ركعت دوم بعد از حمد آية 59 سورة انعام (و عنده مفاتيح الغيب ...) را بخواند. ترجمه آيه چنين است: كليد هاي غيب تن[ها نزد او است و جز او كسي آن ها را نمي داند. آنچه را در خشكي و دريا است مي داند. هيچ برگي نمي افتد مگر اين كه از] آن آگاه است و نه هيچ دانه اي در تاريكي هاي زمين و نه هيچ تر و خشكي وجود دارد جز اين كه در كتابي آشكار (در كتاب علم خدا) ثبت است.

در قنوت آن مي خواني: اللّهم انّي اسألك بمفاتيح الغيب الّتي لا يعلمها الاّ انت أن تصلّي علي محمّد و آل محمّد و أن تفعل بي كذا و كذا. اللّهم انت وليّ نعمتي و القادر علي طلبتي تعلم حاجتي فأسألك بحقّ محمّد و آل محمّد عليه و عليهم السلام لمّا قضيتها لي.

ترجمه: خدايا! تو را به كليدهاي غيب كه كسي به جز تو از آن مطلع نيست مي خوانم كه بر محمّد و آل محمّد درود بفرستي و حاجت مرا ... روا كني. خدايا! تو وليّ نعمت من هستي و ميتواني حاجت مرا روا كني. تو را به حقّ محمّد و آل محمّد مي خوانم حاجتم را روا كني.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.